º

dimarts, 21 de juliol de 2015


EL RACÓ DELS COMPOSITORS


Avui comparteixo amb vosaltres un material molt interessant per treballar la improvisació musical i qualsevol tipus de compàs, així com les línies divisòries i les figures musicals.
Es fan diversos grups cooperatius a l’aula (de 4 a 5 alumnes) i cada equip té una fitxa com la que us presento en aquesta entrada. 

L’activitat consisteix en què entre tots els nens i nenes del grup s’inventin una seqüència rítmica partint dels coneixements que tinguin o del que el/la mestra/e els demani. Un cop han omplert els compassos, cada alumne pot escollir qualsevol instrument de percussió, practicar la peça musical i, finalment, interpretar-la davant la resta d’alumnes.

És una activitat que en general agrada als nens i nenes perquè aprenen com funciona cada compàs, repassen les figures musicals i s’ho passen bé experimentant amb l’instrument. A més, el fet de poder-ho interpretar davant la resta d’alumnes els motiva a l’hora d’esforçar-se més per fer l’activitat.


També recomano gravar-los en vídeo perquè puguin veure el treball que han fet treballant en equip, comentar entre tots què els ha semblat, què han fet bé, què es podria millorar, etc. 

Espero que us pugui servir!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada