º

divendres, 17 de juliol de 2015
Després de tants dies sense publicar res al blog vull compartir amb vosaltres un tema que m’interessa moltíssim i el que llegireu a continuació són algunes de les idees que he recopilat del meu treball de fi de grau relacionat amb la creativitat.

Què entenem per creativitat?

Actualment la paraula creativitat s’ha posat de moda tant en l’àmbit educatiu com en altres contextos del dia a dia. I és que la creativitat es pot donar en qualsevol àmbit de la vida. Poden ser creatius els cuiners a l’hora de crear un nou plat; poden ser-ho els perruquers en fer recollits amb els cabells, etc. En definitiva, la creativitat és una habilitat que tenim TOTES les persones per trobar solucions intel·ligents als nostres problemes.

Però, i en les escoles, podem ser creatius? Doncs sí! El problema que hi ha és aconseguir trencar amb allò més tradicional i convencional i deixar volar la imaginació dels nostres alumnes, deixar-los experimentar lliurement sempre i quan aquestes accions impliquin activar la ment. Tanmateix, en aquest aspecte és fonamental que els mestres desenvolupin la seva pròpia creativitat.

Tothom pot ser creatiu? Quins factors hi intervenen?

Segons Ken Robinson hi ha 4 factors que intervenen en aquest procés:

  
1.   ELEMENTpunt de trobada entre allò que tenim facilitat per fer i el que ens agrada fer.
2.   PASSIÓ: relacionar aquella activitat que ens resulta fàcil de fer amb allò que ens agrada fer.
3.   DISCIPLINA: serem més creatius si controlem els materials i les eines propis d’aquella disciplina.
4.   AMBIENT: ambients que ofereixin les oportunitats adequades i la possibilitat d’estar amb persones que comparteixen els nostres interessos.

Per últim us proposo que feu una ullada a aquest vídeo. Es tracta de l'episodi número 89 de "Redes", on Eduard Punset entrevista Ken Robinson sobre el tema de la creativitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada